vineri, 27 august 2010

Cartier



Suprasaturatie de praf, miros de asfalt topit, tivuri de fuste multicolore tarate pe trotuar. Daca ai putea sa iti indeplinesti o dorinta astazi ce ti-ai dori pana la sfarsitul zilei ? "Mi-as dori sa incep ziua de maine cu o dorinta". Aberant. Ti-ai dori Nesfarsit. Orice dorinta e pentru Nesfarsit cu sinonime false pentru un inceput.

Am un deja-vu...artisti la coada. Fu deja?

O prostituata in stanga...la "sosea". Tigara in mana stanga si o cafea. Dobitoaca dresata se suie intr-o cusca de tinichea, tigara se rostogoleste pe sosea.

Mai incolo, pe trotuar, doi copii negriciosi improvizeaza curse de cai cu doi catelusi, se alearga in jurul unui gard ei sunt stapani iar cainii gafaie si isi rup plamanii. Se impiedica si rad si chicotesc, ei sunt liberi, noi suntem lume.

Copil de mana cu mamica lui. "Mami ai vazut ce marfa e masina?". Mamica nu aude si isi aseaza ochelarii.

Depui in cont la bancomat. Bagi bani intr-o burta metalica si primesti o hartie inapoi. Trec pe langa tine. Nu eu. Burtosi cu tricouri ridicate si ochelari pe spate se uita dur la tine. Strangi hartia ta cifrata si o indesi in buzunar. "Habar, birjar!"

Baietii de la spalatoria de peste drum rad zgomotos si seamana fum cand trece tinicheaua incet, spre bulevardul bun.

La coada la saormerie un sot si o sotie:" Vedem si noi un film in seara asta?" intreaba ea naiv. Dorinta la sfarsitului zilei e un set de poze rulate in ritm nebun, o poveste imprumutata pentru un Nesfarsit mai bun. "Ai sare pe tricou ai transpirat ca un nebun!".

Un mos, un imbracat, o zdreanta, clipeste ochii de faianta, sta tolanit turceste si iti spune ca vinde alifie chinezeasca la pret unic pentru cat poti strange in pumn.

Tramvaiul care trece se ingana cu un acordeon. Un om in statie se tanguie prin cantec langa anuntul lui de pe un carton maron.
El, mangafaua :"Hai mahalaua! Aicia nu e cartier."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu