miercuri, 3 martie 2010

Un mim. Un ceai. O mima?

Spate în spate. Ni se freacă coatele iar creștetele noastre se unesc. Firele de păr se amestecă, la fel și nuanțele.Ți-aș șopti că monstrul meu negativ s-a agățat de tine ca de un leș plutitor dar nu are rost, azi sunt plusul. Ți-am împachetat într-o bocceluța cu buline roșii niște prăjituri cu franjuri și niște miez verde. Miroase a măr putred sau a cercuri umede? 
###
Mimul meu stă picior-peste-picior pe un scaun din lemn gri. Din ce mansardă a scos nătăflețul ăsta boit monocrom un scaun gri?Mima care stătea pe scaun în mansarda umeda și iși bea ceaiurile pe el suspină acum, și-a luat un scăunel cu picioare de scrum. Mimul iși unește din când în când genele. Dar dresul i se agață într-un cui. Scaunul are un cui în piciorul stâng și șchiopătează. Se deșiră dresul, se deșiră mimul și se preface în aer, se deșiră și cuiul rămâne doar scaunul. Firul se leagă la cap cu un balon verde. Se ridică și s-ar coase singur înapoi  dar e zanatic ca niciodată. Un mim. Un ceai. O mimă? Un fir monocrom, un balon și o rimă.
###
Știați că zâmbetul este o super-putere?

Un comentariu:

  1. Da, știam.Mai ales atunci când nu e forțat și vine din sufletul persoanei dragi, merită toți banii.Un simplu gest, dar e de-ajuns sa-mi insenineze ziua :D

    RăspundețiȘtergere